Dineren in vier sferen, in een Frank Tack interieur

19/04/2022

Niet ver van de grootstad Brussel, staat deze prachtige woning. Genoeg rust en ruimte, want het huis bevindt zich in de Groene Gordel die de Belgische hoofdstad omringt. Het zen interieur maakt de beleving compleet.

 

Keuken als uitgangspunt

Achter de authentieke voorgevel van het oude herenhuis staat inmiddels een compleet nieuw huis. De voor- en zijgevel zijn gerestaureerd en de rest is volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De woning baadt nu in het licht. Zo zijn de dichtgemetselde ramen in de oorspronkelijke gevel weer opengebroken en reiken de ramen aan de achterkant van de woning nu van de vloer tot het plafond. 

 

Hierdoor vindt niet alleen het daglicht zijn weg tot diep in de woning, maar maken de tuin en de groene omgeving ook onderdeel uit van het interieur. Frédéric: “In de ruimte die grenst aan de tuin bevindt zich de grote leefkeuken, de ruimte waar de verbouwingsplannen mee begonnen. Voor de keuken in mijn vorige woning schakelde ik Frank Tack Interieur in en daar was ik heel tevreden over. Daarom namen we een kijkje in hun showroom in Oostrozebeke en gingen we in gesprek met interieurarchitect Elise. Zij dacht uiteindelijk niet alleen mee na over onze keuken, maar over de gehele woning zodat alle ruimtes dezelfde rustgevende sfeer ademen.”

 

Rust en ruimte

“We hadden een zen uitstraling voor ogen. Ruimtes die niet te overweldigend zijn, zodat we alles kunnen loslaten als we thuiskomen van het werk.” Dat zien we ook terug in de keuken, een overwegend witte ruimte die dankzij natuurlijke materialen toch veel warmte uitstraalt. “Ik ben uitgegaan van de materialen waar Frédéric en Isabelle enthousiast over waren in onze showroom en zocht in elke ruimte naar een mooi evenwicht”, vertelt Elise van Frank Tack Interieur. “Het werkblad in de keuken is een Spaanse marmersoort en voorkomt samen met de legplanken en de zelliges dat de ruimte te koud oogt.” 

 

Hoewel ze in de meeste gevallen juist voor ingetogen materialen kozen, mocht barnwood niet ontbreken. Op verschillende plekken spotten we het ruwe materiaal dat afkomstig is van oude schuren of chalets en dus een verhaal met zich meedraagt. Elise: “Als je overal dezelfde materialen laat terugkomen ontstaat er niet alleen eenheid, maar ervaar je zelf ook meer rust. Ook als bepaalde materialen vanwege hun structuur of drukke tekeningen meer aandacht opeisen.” 

 

Hoogte benadrukken

De benedenverdieping is opgesplitst in een ruime leefkeuken, een brede tussenruimte met een zithoek bij de televisie en een woonkamer voor in de woning met twee grote zitbanken bij de haard. “We wilden de ruimtes goed benutten en flexibel kunnen inzetten.” De werkkamer staat in verbinding met de woonkamer, maar kan dankzij een schuifdeur worden afgesloten. “De hoge plafonds hebben een enorme meerwaarde en zorgen ervoor dat je het ruimtelijke gevoel meer

ervaart,” vertelt Elise. Dat heeft ook te maken met het vele maatwerk en het beperkte aantal losse meubels en accessoires. 

 

Onder de sterrenhemel

Waar in de rest van het huis de verlichting vooral op een functionele manier is toegepast, dienen de hanglampen boven het keukeneiland en eettafel bijna als fonkelende sterren. “Laatst merkten vrienden van ons op dat we op vier verschillende plaatsen en in vier verschillende sferen kunnen dineren. Aan het keukeneiland, aan de tafel ernaast, op het buitenterras en in ons poolhouse waar barnwood de sfeer bepaalt. Zo’n luxe.” Waar ze het liefst aanschuiven, hoeven ze niet lang over na te denken. “Op een barkruk aan het eiland, met zicht op de tuin.” Het eiland dat Elise als allereerste opnam in de ontwerptekeningen.

 

Credits: Wonen Landelijke Stijl

 

Deel dit bericht: